Savannah Kedileri Hakkında Bilmediğiniz 11 Şey

savannah kedileri, kedi türleri, kedi cinsleri, kedi ırkları, kediler hakkında, kedi ırkları hakkında, kedi türleri hakkında, kedilerin özellikleri, kedi bakımı, kedi temizliği

İşte Yerli Sevannah Kedileri Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Gerçek

1. Melezlemenin Sonucudurlar

Savanlar yabani serval kedileri ve evcil kedigillerin bir karışımıdır. Savanlar vaşak ve ocelotun kuzenleridir ve hepsi aynı güzel benekli tüylere sahiptirler. Bu güzel cins, evcil bir kedi ile bir Afrika yaban kedisinin melezleşmesiyle yaratılmıştır. İlk yavru 1986 yılında sadece bir yavru kedi ile ortaya çıkmıştır. Yavru kediye Savannah adı verilmiş ve yetiştiricilerin yeni yavru kediyi öğrenmesi ve bu yeni, güzel kedi türüne büyük ilgi duymasıyla bu isim aynı zamanda türün adı haline gelmiştir.

2. Suyu Severler

Çoğu kedi suya pek düşkün değildir. Hatta kedilerin çoğunluğunun sudan nefret ettiğini bile söyleyebiliriz. Ancak Savannah kedinize banyo yaptırmanız gerekiyorsa bu zor bir iş olmayacaktır. Savannah kedileri suya olan sevgileriyle tanınırlar ve çoğu kedi banyo zamanının bitmesini dört gözle beklerken onlar etrafta yüzerken, su sıçratırken ve hayatlarının en güzel anlarını yaşarken görmek alışılmadık bir durum değildir.

3. Köpek Benzeri Kişilikleri Vardır

Savannah kedisi aktif, maceracı ve meraklı bir kedidir ve kişiliği köpeklerle karşılaştırılmıştır. Savannah, sahipleriyle hızla güçlü bağlar kurar ve çoğu zaman onları tıpkı bir köpek gibi takip eder. Bu Savannah'ın hem kedi hem köpek severler için mükemmel ve popüler bir evcil hayvan haline getirdi. 

4. Akıllıdırlar

Savannah kedileri genellikle zeki ve meraklıdır. Normalde iyi eğitimli bir köpeğin yaptığı gibi, onlara komutlarla kolayca eğitim verilebilir. Bu nesneleri almak, kapıları ve dolapları açmak, musluğu çevirmek gibi kolay eğitimleri içerebilir. 

Ayrıca birçok kedinin zor dayanılmaz bulduğu tasmalı yürümeyi savannah ırkı oldukça fazla sever. Bu durumdan dolayı dışarıda dolaştırılmaları oldukça kolaydır ve sahiplerine olan bağlılığından dolayı tasmalı olsalar da olmasalar da bir saniye bile yanınızdan ayrılmayacaklardır.

5. Bakımı Masraflıdır

Bir kedi severin savannah sahiplenmesi oldukça masraflıdır. Özellikle ülkemizde evcil hayvanların satışınını yasa dışı olarak yapılıyor olması başlı başınca bir sorun olmasının yanı sıra hayvan severlerin bu işe meraklı olması ve sürekli satın alım yapıyor olmaları hayvan üreticilerinin vazgeçmemesine neden olmaktadır.

Hal böyle olunca Savannah ırkı kedilerin de satışı yapılarak yavru dönemlerinde sahiplendirilmektedir. Özellikle içerisinde bulunduğumuz durumları göz önünde bulundurunca Savannah kedisi sahiplenmek ve beslemeye karar vermek oldukça maliyetli bir hamle olacaktır. Her kedi türü gibi savannah kedilerinin de özel bakıma ve ilgiye ihtiyaçları vardır. Bu durumdan dolayı savannah kedisi sahiplenme noktasında öncelikli olarak satın alım masraflarını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Sonrasında her ay düzenli olarak bakımlarını yaptırmanız gerekecektir. Bu noktada organik kedi kumu kullanmayı tercih ederek daha uzun kullanım sağlayabilir, kedi kumunuz noktasında tasarruf edebilirsiniz. Sapphire kedi kumu hakkında ki detayları sitemizden inceleyerek öğrenebilirsiniz.

6. Atletiktirler

Savannah kedisi, daha önce de belirttiğimiz gibi, aktif ve maceraperest bir kedidir. Bu uzun ve ince bacaklarıyla birleştiğinde onları mükemmel bir tırmanıcı ve atlayıcı yapmaktadır. Bir çok kedi sahibi, savannahlarının yüksekte olmayı sevdiğini, onları mutfak tezgahlarında, buzdolaplarının veya dolapların üstünde bulmayı sevdiğini söyleyebilmektedirler. Savannah ayrıca yatay olarak 2 ile 4 metre aralığında zıplayabilirler. Bu meraklı kedi, siz göz kırpıncaya kadar bir noktadan farklı bir noktaya geçmiş olabilir.

7. Boyları Uzayabilir

En uzun yerli kedi olarak Guinness Dünya Rekları unvanını elinde bulunduran iki kedi vardır; ikisi de Savannah kedisiydi. 2013'ün kazananı Trouble, 19 inç boyundaydı ve ayak parmakları omuza değiyordu. 2017'de Savannah Arcturus'un boyu 19 inçten biraz fazla ölçüldüğünde Trouble ikinci sıraya geriledi. 

8. Sosyal ve Eğlencelidirler

Savannah kedileri insan arkadaşlarıyla oynamayı çok seviyor ve hatta aile üyelerini kapıda selamlamalarıyla tanınıyorlar. Savannah selamlaşırken kuyruğunun tabanını kabartır ve aynı zamanda bir köpeğin insanını selamladığı gibi kuyruklarını da sallayabilir. Savannah kedilerinin geceleri insanlarının yakınında, hatta bazen ısınmak için yorganın altında uyuması olağan bir durumdur.

Nesneleri nasıl geri getireceklerini kolayca öğretildiğinden, getirme oynamaktan da hoşlanırlar. Yabancılardan korkmazlar veya onlara karşı ihtyatlı davranmazlar ve oynamak isteyen herkesle mutlu bir şekilde oyun oynayarak vakit geçirebilirler. 

9. Birkaç Farklı Renkte Doğabilirler

Siyah noktalı altın rengi, Savannah'ın en klasik görünümüdür. Ancak post kürk mantoları birçok farklı ton ve renkte olabilirler. Siyah, kahverengi, gümüş veya füme renkeri de Uluslararası Kedi Birliği tarafından kabul edilen renkler arasında yer almaktadır. Hal böyle olunca, saydığımız renklerde ki Savannah kedileri de orjinal sayılmakta ve neslini sürdürmektedir. 

10. Çok Enerjileri Vardır

Savannah kedileri her zaman atik ve eğlenceli yapıları sayesinde yerlerinde hiç durmadan hareket ederler. Özellikle evinizde küçük bir çocuğunuz varsa ve oynamayı seven bir yapısı varsa Savannah tam olarak onun için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Enerjileri sayesinde evinizdeki küçük çocukların en iyi arkadaşları olabilirler. Saatlerce oyun oynayabilir, evde bir o yana bir bu  yana koşturabilirler ve hiç yorulmazlar. Hatta sizler bir kenarda bithap düşüp yorulana kadar kendileri sizleri yormaktan büyük keyif alacaklardır. 

11. Şakacıdırlar

Bir Savannah kedisi beslemek için biraz mizaha ihtayacınız var. Savannah'lar şakacı gibi görünür ve kedinin yükseğe tırmanıp üzerinize bir şeyler itmesi, belki de yemeğinize bir şeyle düşürmesi yada gecenin bir yarısı sizi uyandırması olaşsı ihtimallerdir. Sırf gülmeniz için kendince eğlenceli şeyler yapabilirler.

Savannah çok fazla ilgi ister ve bunu nasıl elde edeceğini bilen bir ırktır. Evinizde bir Savannah kedisi varken sıkıcı bir gün geçirmenize ihtimal yoktur!

Etiketler: savannah kedileri, kedi türleri, kedi cinsleri, kedi ırkları, kediler hakkında, kedi ırkları hakkında, kedi türleri hakkında, kedilerin özellikleri, kedi bakımı, kedi temizliği
Mart 12, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR